top of page

Garden Redevelopment Project

What’s happening with the outdoor space at the TNC?

After years of living with a gravel and weed filled, difficult to use space we have embarked on a redevelopment project to turn our outdoor area into a welcoming, attractive and useable space for our whole community to enjoy.

Initial drawings and concept were produced for us by Josh Smith and further developed by Anthony Morrey. The plan involves removal of the large existing outbuilding, replacement of the fences and new surfaces for the upper and lower levels of the space. The existing terraced beds are to stay and a smaller shed for storage installed The upper area will be enhanced by a pergola with inbuilt seating and plantings for natural shade and two new wicking beds filled with edible plants.

As you can see if you walk past, work has started and the space already looks vastly improved. We have been able to secure some funding from the State and Federal Governments and the Hepburn Shire to partly cover the cost of the project but more funds are needed!

How you can help!

We would love for you to get involved in the project and help us achieve our goal.

  • Join our Fundraising team - help is always needed by our small fundraising team whether by joining the group to plan activities or providing assistance and support at fundraising events.

  • Support our fundraising events when you see them - buy a raffle ticket at the Cosmo or Spudfest, buy a sausage at the Farmers' market or attend our mid-winter ball!

  • Make a tax deductible donation - donations may be made by filling in this form and making a bank deposit to the account number listed on the form: https://publicfundanhca.formstack.com/forms/donation    Please make sure you nominate the TNC Garden Redevelopment Project on the donation form. A tax receipt will be emailed to you. We are sincerely grateful for any contribution no matter how small.

Project Plan

Drawing by Anthony Morrey of plan for the outdoor space looking from above.

aerial view_edited.jpg

Building View

View from the back door showing a cross section of the existing terraced beds. Drawing by Anthony Morrey

cross section.PNG

Deck and Pergola

View from the top level looking towards the back door of the building. Drawing by Anthony Morrey

courtyard.PNG

Street View

View from the street showing new fence and pergola. Drawing by Anthony Morrey

street view_edited.jpg

OUR THANKS TO:

logos.png
bottom of page